Pas og visum

Det er altid dit ansvar som passager på turen, at have et gyldigt pas, samt visum og godkendelser til mellemlandinger, og/eller andre dokumenter, der kræves på din rejse.
Nogle lande kræver, at passet er gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse dato. Reglerne for visum skifter ofte, så selv hvis du har rejst til et land tidligere, kan reglerne ændre sig. Det er altid dit ansvar som den rejsende at have styr på reglerne selv.
Hold dig opdateret på udenrigsministeriets hjemmeside: https://um.dk/da/

 

Når du rejser til Storbritannien
Brexit er trådt i kræft. Men det har heldigvis ingen betydning for danske rejsende indtil videre.
Du kan altid holde dig opdateret på udenrigsministeriets hjemmeside: https://um.dk/da/udenrigspolitik/brexit/

 

Når du rejser til USA og Canada
Senest 72 timer før indrejse i USA skal søge om godkendelse gennem https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Dette gælder alle danske borgere, mens andre regler kan gælde for andre nationaliteter.
Hvis du ikke er dansk statsborger, er det derfor vigtigt at undersøge, hvad der er relevant, og hvilke regler der er for din nationalitet.

Senest 72 timer før indrejse i Canada skal søge om godkendelse gennem https://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Dette gælder alle danske borgere, mens andre regler kan gælde for andre nationaliteter.
Hvis du ikke er dansk statsborger, er det derfor vigtigt at undersøge, hvad der er relevant, og hvilke regler der er for din nationalitet.