Fodboldrejser til Manchester City FC

Dato - Stigende Dato - Faldende A–Å Å–A Relevans
 • 25
  maj
  Manchester United FC vs  Manchester City FC
  Fodbold - FA Cup - Spilles 25-05-2024 @ London
  10.495 DKK
  +
  1 nat

Et hold blandt de bedste i Europa

Manchester City holder til på City of Manchester Stadium, også kendt som Etihad Stadium, i det østlige Manchester. England er blevet verdensberømt for en fantastisk fodboldkultur, og på en fodboldrejse til Manchester er du garanteret forrygende stemning, højt humør og selvfølgelig fodbold i topklasse. Særligt i lokalderbyet mod rivalerne fra Manchester United går bølgerne højt på lægterne, idet begge klubber regnes med blandt de allerbedste hold i Europa.

Fødsel og genfødsel
Klubben har eksisteret siden 1880, men først i 1894 fik den navnet Manchester City. I 1899 blev klubben en del af The English Football League, og i 1904 kunne de skrive den første store titel på cv’et efter at have vundet FA Cup-finalen over Bolton Wanderers.

Manchester City blomstrede for alvor op i slutningen af 1960’erne, hvor holdet vandt både ligaen, Ligacuppen og FA Cuppen. I løbet af 1980’erne begyndte det dog at gå ned ad bakke for klubben, som flere gange rykkede ned i 2. division. I slutningen af 1990’erne måtte Manchester City helt ned i den tredjebedste fodboldrække, men siden 2002/2003 har de spillet i Premier League hver sæson.

En stor del af grunden til, at Manchester City har haft så stor succes på det seneste, er, at klubben i 2008 blev opkøbt af Abu Dhabi United Group, som har tilført enorme pengesummer til klubben. Dette betød, at Manchester City kunne begynde at købe de bedste spillere i verden.

Danskere der har spillet i City:
Ronnie Ekelund, Niclas Jensen, Peter Schmeichel, Mikkel Bischoff, Kevin Stuhr-Ellegaard, Kasper Schmeichel

City har tidligere haft spillere som:
Joe Hart, Vincent Kompany, Richard Dunne,  David Silva, Micah Ricards, Nicolas Anelka, Carlos Tevez, Robinho, Yaya Toure, Fernandinho, Leroy Sané, James Milner, Gareth Barry, Mario Ballotelli og Sergio "El Kun" Agüero. 

Idag er der spillere som: Ederson, Kyle Walker, John Stones, Bernado Silva, Kevin de Bruyne, Jack Grealish, Erling Braut Haaland. Disse er med til at garantere underholdende, offensiv og målrig fodbold.

Mesterskabet afgjort 93:20

Manchester City havde en af de mest dramatiske kampe nogensinde, da de i 2012 havde en direkte duel med Manchester United om det engelsk mesterskab. Manchester United skulle vinde og håbe på pointab til Manchester City. 
Manchester United spillede i Sunderland og kom tidligt foran på mål af Wayne Rooney. City kom også foran 1-0 på mål af Zabaleta i 39. min. og de lignede at City skulle blive mestre, stille og roligt. Efter pausen kom QPR på 1-1 på mål af den tidligere Liverpool stjerne Djibril Cisse. i det 48. min og Eithad var i chok... i det 55. min ligger Carlos Tevez pludselig på græsset og tager sig til hovedet.. Joey Barton har hamret en albud direkte i ansigtet på Tevez.. Linjedommeren ser det og giver besked til hoveddommeren Mike Dean, direkte rødt kort til Joey Barton... City håber på overtaget nu, så sejren kan sikres... Men i det 66. min kommer choket.... QPR kommer foran 2-1 med en mand i undertal... Man City glemmer fuldstændig at dække op og Jamie Mackie gør det til 2-1!
Roberto Mancini tror ikke signe egne øjne! Manchester United spillerne og fansene i Sunderland kan ikke forstå det..!
Manchester City ligger et gevaldigt tryk og presser alt hvad de kan, stadion er med dem og hepper!
92. min er der hjørnespark og Edin Dzéko får sparket bolden i kassen 2-2.... Nu kommer City med alt hvad de har!
En chance tilbage... vi kører på de sidste sekunder i kampen, Sergio Agüero går ned i banen for at bygge spillet op.. Han finder Mario Ballotelli og spillet 1-2 kombination med ham.. modtager bolden, laver en skudfinte og hamrer derefter bolden i mål!

Sergio "El Kun" Agüero sikrer sejren i det 93:20 minut og stadion går helt bananas.. Manchester City er engelsk mestrer!
Et Fodboldmoment som altid vil blive husket, som et af de mest dramatiske nogensinde!
Derfor finder du en statue med Agüero ude foran stadion og en tribune med 93:20 som hyldest til dette momet. 

Masser af attraktive fodboldrejser
På det seneste er fodboldrejsen blevet mere og mere populær, og det skyldes bl.a., at rejsen ikke udelukkende handler om fodbold, men også om at opleve stemningen og seværdighederne i destinationsbyen. På en fodboldrejse til Manchester vil du bl.a. kunne opleve byens berømte katedral, kunstmuseet The Lowry og et museum for teknologi og innovation indrettet i en af verdens første togstationer. Derudover kan det også anbefales at booke en rundtur på City of Manchester Stadium, som vil give dig et unikt indblik i det imponerende stadions opbygning.

En af grundende til, at vi hos LA Travel kan sammensætte så fede foldboldture, er vores brede netværk i branchen. Vi samarbejder med lokale kontakter, så vi altid er opdaterede på, hvad der sker i destinationsbyerne. Ved at bestille en fodboldrejse hos LA Travel kan du således få råd og vejledning fra vores dygtige rejsekonsulenter.