Fodboldrejser til Arsenal FC

Oplev legenderne fra Arsenal FC

Arsenal FC er en af ​​Englands mest succesrige og anerkendte fodboldklubber. Klubben blev grundlagt i 1886 af 15 arbejdere fra en våbenfabrik i London. Klubben fik dengang navnet Dial Square. Blot en måned senere blev navnet dog ændret til Royal Arsenal FC, hvilket var navnet på den våbenfabrik, hvor klubben blev stiftet. Senere tog klubben igen navneforandring til Woolwich Arsenal, som i 1914 blev reduceret til det nuværende: Arsenal FC.

Klubbens fortid i våbenindustrien skinner stadig igennem på flere forskellige måder. Eksempelvis associerer klubbens navn direkte til våben, idet et arsenal er et lager for våben og ammunition. Også klubbens logo - den gammeldags kanon - gør opmærksom på klubbens forbindelse til våben. Disse ting har været med til at give Arsenal det sprængfarlige øgenavn The Gunners.

En af de mest bemærkelsesværdige perioder i Arsenals historie fandt sted under ledelse af manageren Herbert Chapman i 1930'erne. Chapman revolutionerede klubbens tilgang til taktik og træning og førte Arsenal til deres første mesterskab i 1931. Han førte også klubben til yderligere to ligatitler i 1933 og 1934, før han desværre døde i 1934.

I 1970'erne og 1980'erne oplevede Arsenal en anden gylden æra under manageren Bertie Mee og senere under Terry Neill. Klubben vandt sit første dobbeltmesterskab (Premier League og FA Cup) i 1971, og derefter vandt de FA Cup'en igen i 1979. Under Neill vandt Arsenal FA Cup'en i 1980 og 1987.

Det var dog i 1990'erne og 2000'erne, at Arsenal oplevede deres største succes først under manageren George Graham og senere under den franske manager Arsène Wenger. Under Graham vandt Arsenal 2 engelske mesterskaber i 1989 og 1991. Særligt husker mange mesterskabet i 1989, hvor Arsenal vandt 2-0 over Liverpool på Anfield for at snuppe titlen foran Liverpool på sidste kampdag. Wenger førte Arsenal til utrolige 3 Premier League-titler i 1998, 2002 og 2004 og blev den første ikke-britiske manager, der vandt mesterskabet i England. I 2003/2004-sæsonen opnåede Arsenal en bemærkelsesværdig bedrift ved at gå ubesejret gennem hele ligaen, hvilket gav dem tilnavnet "The Invincibles". Under Wengers ledelse vandt Arsenal også 7 FA Cup-titler.

I FA cuppen har Arsenal triumferet 14 gange, og det gør dem til turneringens mest succesfulde hold. Senest vandt de turneringen i 2020.

Danskere der har spillet i Arsenal:
John Faxe Jensen, Sebastian Svärd, Nicklas Bendtner

Når vi taler om Arsenal FC's bedste spillere, er der mange legender, der har båret klubbens farver. Her er nogle af de mest ikoniske:

Thierry Henry: Den franske angriber er ubestridt en af ​​Arsenals største spillere nogensinde. Han scorede 228 mål i 377 kampe og blev klubbens alltime topscorer. Henry var en fantastisk kombination af fart, teknik og målnæse.

Tony Adams: Adams er en ægte klubikon og en af ​​de mest respekterede forsvarsspillere i Englands historie. Han var kaptajn for Arsenal i en lang periode og førte holdet til adskillige trofæer.

Dennis Bergkamp: Den hollandske legende var kendt for sin sublime teknik og evne til at score spektakulære mål. Bergkamp var en integreret del af Arsenals succes i 1990'erne og 2000'erne.

Patrick Vieira: Vieira var en dynamisk midtbanespiller og en vigtig leder for Arsenal. Han spillede en nøglerolle i klubbens succesfulde periode under Arsène Wenger og var kendt for sin styrke, boldbesiddelse og evne til at dirigere spillet.

Selvfølgelig er dette blot et udvalg af de mange store spillere, der har repræsenteret Arsenal FC gennem årene. Klubben har fortsat med at producere talentfulde spillere og skabe nye helte på banen.

Den perfekte fodboldoplevelse

På en fodboldrejse til Arsenal får du lov til at overvære et tophold fra verdens bedste fodboldliga i aktion. Du får også mulighed for at fordybe dig i klubbens interessante historie på et museum, som ligger i forbindelse med stadion. Men en af de ting, der gør fodboldrejsen til en populær rejseform er, at fodboldrejsen giver dig tid til også at opleve London, hvor Arsenal har til huse. London har fantastisk meget at byde på, og i kombination med en fodboldkamp i topklasse kan man ikke ønske sig mere af en ferie. Vi klarer alt det praktiske for dig, så hvis du booker en fodboldrejse til Arsenal FC hos LA Travel, skal du ikke gøre andet end at slappe af og nyde turen. Snyd ikke dig selv for denne uforglemmelige fodboldoplevelse.